Политика за колачиња

Колачињата се мали текстуални датотеки кои се зачувани на вашето уредување кога го посетувате нашата веб-страница. Тие се користат за зачувување на информации како вашите предновогодишни прашања и предизвици и за подобрување на вашето искуство на нашата веб-страница. Колачињата се популарни и се користат на голем број веб-страници ширум светот.

Нашата страна ги користи следните типови на колачиња:

Неопходни колачиња

Овие колачиња се потребни за правилното функционирање на нашата веб-страница. Тие ви овозможуваат да ја пребарувате и да користите различни функционалности како на пример популарни временски дневници и извезени календари. Без овие колачиња, не би можеле да ја користите нашата веб-страница.

Аналитички колачиња

Овие колачиња ги користиме за собирање информации за користењето на нашата веб-страница. Така ние можеме да ги анализираме и да подобриме придобивките и да ви пружиме подобро искуство со нашата страница. Овие колачиња не содржат лични информации и ги користиме само за анализирање на посетители и користењето на страницата.

Рекламни колачиња

Овие колачиња се користат за прикажување на персонализирани реклами на база на вашиот интерес и пребарување. Тие се користат од страни трети делови и може да ви покажат реклами на база на вашите претходни интереси. Вие имате опција да ги онемогуќите овие колачиња, но најверојатно ќе ви се покажат неперсонализирани реклами.